Bøged Strandvej 27, 4720 Præstø

Bøged Skov - En blandet jagt- skov- og landbrugsejendom ved Præstø.

Bøged Skov - En blandet jagt- skov- og landbrugsejendom ved Præstø.

Når man færdes i skoven får man en oplevelse af en rigtig dejlig skov med en unik beliggenhed langs med Bøgestrømmen. Fra det "Det gamle traktørsted" er der etableret en halvåben udsigtskile med enkelte bøge overstandere som giver en fantastisk oplevelse af at bo midt i skoven med udsigt til vandet. Skoven varieret i både terræn og i beplantning, ligesom der er et rigt dyreliv. Omkring huset, langs vejen og ind i højskoven er der plantet en lang række rododendron i varierende farver. Ejendommen er en rigtig god og sanselig oplevelse!

Til ejendommen hører to boliger: "Det gamle traktørsted" i udkanten af den gamle Bøged Skov med bøgetræer fra 1905 og med den mest fantastiske udsigt direkte til Bøgestrømmen. "Bøgedgård", er beliggende på et engstykke i skoven der er tilplantet i perioden 1987 - 2006.

"Det gamle traktørsted" er særdeles charmerende med sit synlige bindingsværk, stråtag, brolagte gårdsplads og den skønneste udsigt over vandet. Den overvejende del af de gamle driftsbygninger er inddraget til bolig, således at det samlede boligareal udgør 275 kvm. Et meget dejligt og stemningsfyldt sted som er præmieret af den gamle Præstø Kommune og Bevaringsforeningen i 1995.

Boligen på det "Det gamle traktørsted" er indrettet med bla. fantastisk flot jagtstue med loft til kip og to ildsteder og med tilhørende køkkenfaciliteter og badeværelse. Derudover billiardstue, to soveværelser og praktisk bryggers. Den mere private del er bl.a. indrettet med en meget inspirerende stue i den gamle vognport, med uhindret udsigt til Bøgestrømmen. Hyggelig stue og køkken samt badeværelse. På 1. salen er indrettet 2 soveværelser.

Den nedlagte landbrugsejendom” Bøgedgård” har tidligere været anvendt af en medarbejder som har passet ejendommene og skoven. ” Bøgedgård” fremtræder pæn og velholdt med et klassisk stuehus i god stand samt en driftsbygning, som anvendes til garage/udhus/værksted m.m.

Stuehuset på Bøgedgård har et boligareal på 244 og er indrettet med bl.a. stort flot hall, stor lys stue med kamin og direkte udgang til terrasse og have, lidt mindre stue, stort spisekøkken, værelse, badeværelse og bryggers. 1. salen er indrettet med 4 store værelser samt badeværelse.

Ejendommen udgør 2 selvstændige ejendomme. Selve den store ejendom med ” Det gamle traktørsted” udgør 120,2756 ha, og er noteret i tingbogen som landbrugsejendom, hvoraf 66,5270 ha er noteret med fredsskovpligt. Den mindre ejendom ” Bøgedgård” er en tidligere nedlagt landbrugsejendom med et areal på 1,4029 ha som er beliggende midt i den ” unge” skov.

Bøged Skov - den oprindelige del - er en dejlig frodig skov med ca. 2/3 løv og 1/3 nål. Den unge del er ca. 1/2 løvtræ og 1/2 nål. I både den oprindelig og i den unge skov er nåletræsbevoksningerne primært plantet til glæde for vildtet.

Ejendommen har en høj herligheds- og jagtværdi. Skoven indeholder blandende træarter, herunder også blomstrende træer og buske, attraktive vådområder, med udgravet sø og åer, vildtagre, god afstand mellem nåletræsbevoksningerne med klippet græs. Alt sammen til glæde for vildtet og menneskerne.

Der er en virkelig god jagt på ejendommen, med en rigtig god bestand af råvildt, hare, fasan og ænder. Jagtretten er udlejet, ligesom at der afholdes betalingsjagter. Samlet blev der for jagtåret 2010 nedlagt ca. 8 pæne bukke og nogle afskudsbukke i jagtperioden 16. maj - 15. juli 2010 samt ca. 26 stk. råvildt på trykjagter. Derudover er der en pæn andejagt på de anlagte og naturlige søer på ejendommen, hvor der findes alt fra alm. gråænder, krikænder, pibeænder, skeænder etc. Et godt andetræk kan give et afkast på op til ca. 25 ænder som kommer ind fra Bøgestrømmen, idet der ikke udsættes ænder. Under de rigtige forhold er der i tusindvis af gæs på området dog mest i november, december og januar.

Der er udsætning af fasaner i skoven med en afskydningsprocent på over 50. Der afholdes 3 store jagter på fasaner med ca. 12 deltagere pr. jagt. På den første fasanjagt kan der forventes ca. 140 - 180 fasaner på paraden. Derudover 3 mindre fasanjagter.

Den overvejende del af ejendommens agerjorder på 36 ha, er bortforpagtet indtil den 31.12.2013.

Det vil være muligt for en køber at erhverve ejendommen gennem et holdingselskab.

Energimærke E.